Wol vilten

Ik geef verschillende workshops wol vilten. Hieronder de keuzes:

Toverbal vilten

Tijdens deze workshop leer je een toverbal vilten met de techniek natvilten (water en zeep). Deze toverbal bevat in de kern een klein edelsteentje waar je diverse laagjes gekleurde wol omheen vilt. Na afloop snijd je de bal in waardoor de verschillende gekleurde laagjes wol met in de kern het edelsteentje zichtbaar worden.
Een leuke workshop om met kinderen te doen!

Kei vilten

Tijdens deze workshop leer je hoe een ‘kei’ te vilten van schapenwol met de techniek natvilten (water en zeep). Je kunt deze ‘keien’ zo klein of zo groot maken als je wilt. Tijdens de workshop maak je een decoratieve kei van zo’n 10 tot 12 cm groot.
Heb je het ‘kei’ vilten eenmaal onder de knie, dan kun je later met een aantal kleine keitjes van wol een leuke onderzetter maken voor pannen. Of je maakt een heel grote kei die je kunt gebruiken als poef.

Kerstbal vilten

Tijdens deze workshop leer je hoe een kerstbal te vilten van schapenwol. Deze kerstbal wordt gemaakt met de techniek natvilten (water en zeep) en later gedecoreerd met kralen, borduurwerk en/of met de techniek naaldvilten.

Paasei vilten

Tijdens deze workshop leer je hoe een paasei te vilten van schapenwol. Dit paasei wordt gemaakt met de techniek natvilten (water en zeep) en later gedecoreerd met de techniek naaldvilten.

Duur en kosten

De workshop duurt 2,5 uur en kost € 25,- per persoon inclusief koffie of thee.

Update: Deze workshop kan doorgang vinden met inachtneming van de RIVM-richtlijnen als gevolg van het Corona-virus en het huidige advies om minimaal anderhalve meter afstand te houden van elkaar. 


Locatie

Ik geef de workshop bij me thuis aan de Diependalsweg 10 in Epen (Zuid-Limburg).


Data

Kom je met meerdere personen dan kunnen we in overleg een geschikte datum vaststellen. Voor individuele aanmeldingen kunnen we in onderling overleg bepalen of je kunt aansluiten bij een reeds ingeplande groep.