Kruidentheeën samenstellen

Wat is het verschil tussen echte thee en kruidenthee? Op welke manieren kun je een kruidenthee bereiden? Hoe stel je een kruidenthee samen? Welke kruiden zijn geschikt voor een kruidenthee? Wat komt er kijken bij het oogsten, drogen en verwerken van de planten? Wanneer en hoe lang drink je een medicinale kruidenthee?
Na een stukje theorie waarin bovenstaande vragen beantwoord worden, gaan we enkele kruidentheeën samenstellen en proeven en je neemt een zelf samengestelde kruidenthee en enkele kruidentheerecepten mee naar huis.
Kruidenthee en koffie met iets lekkers is inbegrepen.


Duur en kosten

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per persoon.

Minimum aantal deelnemers: 4

Maximum aantal deelnemers: 8

Update: Deze workshop kan doorgang vinden met inachtneming van de RIVM-richtlijnen als gevolg van het Corona-virus en het huidige advies om minimaal anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Als gevolg hiervan is het maximale aantal deelnemers momenteel 3.


Locatie

Ik geef deze workshop bij mij thuis: Diependalsweg 10, Epen (Zuid-Limburg).


Data

Kom je met meerdere personen dan kunnen we in overleg een geschikte datum vaststellen. Voor individuele aanmeldingen kunnen we in onderling overleg bepalen of je kunt aansluiten bij een reeds ingeplande groep.