EHBO met kruiden

In deze workshop ga ik in op het gebruik van kruiden bij veel voorkomende kleine ongevallen en aandoeningen. Ik behandel in het kort een paar technieken voor de bereiding en toepassing van kruiden bij EHBO zoals het maken van een kruidenthee, tinctuur, medicinale olie en een kompres. Daarna komt een aantal aandoeningen en de mogelijke behandeling daarvan met kruiden aan bod.
Ik geef informatie over een aantal kruidenmiddeltjes die de basis van je eigen huisapotheek kunnen vormen.

Je krijgt een uitgebreide beschrijving van de behandelde onderwerpen mee naar huis.
Kruidenthee en koffie met iets lekkers is inbegrepen.

Wil je graag nog meer weten? Dan is het mogelijk een vervolgworkshop over dit onderwerp te volgen waarin nog meer planten en aandoeningen aan bod komen.


Duur en kosten

Deze workshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per persoon. Ook de eventuele vervolgworkshop duurt 2,5 uur en kost € 35,- per persoon.

Minimum aantal deelnemers: 4

Maximum aantal deelnemers: 8

Update: Deze workshop kan doorgang vinden met inachtneming van de RIVM-richtlijnen als gevolg van het Corona-virus en het huidige advies om minimaal anderhalve meter afstand te houden van elkaar. Als gevolg hiervan is het maximale aantal deelnemers momenteel 3.


Locatie

Ik geef deze workshop bij mij thuis: Diependalsweg 10, Epen (Zuid-Limburg).


Data

Kom je met meerdere personen dan kunnen we in overleg een geschikte datum vaststellen. Voor individuele aanmeldingen kunnen we in onderling overleg bepalen of je kunt aansluiten bij een reeds ingeplande groep.