Rondleiding in de kruidentuin

Ik geef rondleidingen in mijn eigen kruiden-, moes- en bloementuin en fruitboomgaard. Je wordt ontvangen met een kopje kruidenthee of koffie. Al wandelend door de tuin, vertel ik over de teelt en het gebruik van kruiden als keukenkruid, voedings- en [ lees verder ]

EHBO met kruiden

In deze workshop ga ik in op het gebruik van kruiden bij veel voorkomende kleine ongevallen en aandoeningen. Ik behandel in het kort een paar technieken voor de bereiding en toepassing van kruiden bij EHBO zoals het maken van een [ lees verder ]

Eetbare wilde planten en bloemen

Tijdens deze workshop behandel ik mijn favoriete eetbare wilde planten en bloemen. Ik vertel waar je op moet letten bij wildplukken en we gaan samen naar buiten om de planten in het wild te bekijken. Daarna maken we enkele eenvoudige [ lees verder ]

Natuurlijke huidverzorging

Je huid is je grootste orgaan. Via de huid komen veel stoffen in het lichaam terecht. Het is dus heel belangrijk wat je op je huid smeert. Je moet je huid voeden. Na uitleg over een aantal basisingrediënten van natuurlijke [ lees verder ]

Kruidentheeën samenstellen

Wat is het verschil tussen echte thee en kruidenthee? Op welke manieren kun je een kruidenthee bereiden? Hoe stel je een kruidenthee samen? Welke kruiden zijn geschikt voor een kruidenthee? Wat komt er kijken bij het oogsten, drogen en verwerken [ lees verder ]

High tea maken zonder suiker

Het kan, een gezonde en lekkere high tea maken zonder geraffineerde suiker en kunstmatige toevoegingen. We gaan samen een gezonde high tea bereiden en de lekkernijen daarna onder het genot van vele kopjes zelfgemaakte kruidentheeën (of koffie) proeven. Je krijgt [ lees verder ]

Tinctuur, kruidenolie en kruidenazijn

Wat is een tinctuur, een kruidenoliemaceraat, een balsem en kruidenazijn? Hoe maak je deze kruidenproducten? Waarvoor kun je de producten gebruiken en hoe gebruik je ze? Na een stukje theorie waarin bovenstaande vragen beantwoord worden, ga je aan de slag [ lees verder ]

Koken zonder pakjes en zakjes

We staan steeds minder in de keuken en grijpen liever naar het gemaksvoedsel uit de supermarkt. Snel en makkelijk koken uit pakjes en zakjes, uit blikken en stoombakjes, uit diepvriesdozen en knijpflacons. Ongeveer vier miljoen kant-en-klaarmaaltijden gaan er in ons land [ lees verder ]